З 01 січня 2023 року в Закарпатській області стартує Програма "Energy Help"

грудня 28 / 2022

Програма передбачає компенсацію частини вартості придбаних альтернативних джерел енергозабезпечення суб’єктами господарювання у 2023 році. Юридичні особи та фізичні особи-підприємці можуть подати заяву на компенсацію частини витрачених коштів на придбання генераторів, акумуляторних батарей, сонячних панелей, вітрогенераторів, теплових насосів тощо.
Порядок подання та розгляду документів для одержання компенсації:
Компенсація надається на безповоротній основі суб’єктам господарювання (юридичним особам та фізичним особам-підприємцям).
Суб’єкт господарювання може отримати лише один раз компенсацію частини вартості придбаних альтернативних джерел енергозабезпечення в межах Програми.
Компенсація частини вартості придбаних альтернативних джерел енергозабезпечення надається на підставі заявки та доданого пакету документів;
Компенсація здійснюється у розмірі 30 відсотків вартості придбаних альтернативних джерел енергозабезпечення, але не більше:
суми сплаченого податку на доходи фізичних осіб або суми єдиного податку за 2022 рік (суб’єкти господарювання, які релоковані, надають документ щодо суми сплаченого податку на доходи фізичних осіб або суми єдиного податку за 2021 рік, а суб’єкти господарювання, які розпочали свою діяльність у 2022 році, надають документ, що підтверджує суму сплаченого податку на доходи фізичних осіб або суму єдиного податку за останній період здійснення відповідної діяльності, але не більше 12 місяців);
300,0 тис. гривень.
Заявка з відповідним пакетом документів подається онлайн за формою, визначеною в додатку до Порядку на платформі ,,Допомога Закарпаття” в розділі ,,Допомога бізнесу” за посиланням: https://cutt.ly/M0HewSg із накладанням кваліфікованого електронного підпису.
За повноту і достовірність відомостей у поданих документах відповідає суб’єкт господарювання, який претендує на компенсацію.
Прийом заявок починається з 01 січня 2023 року.
Компенсація здійснюється шляхом перерахування коштів на рахунок суб’єкта господарювання.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар