За даними виробників та постачальників електроенергії, на відновлення рівня генерації потрібні роки - голова Закарпатської ОВА

грудня 22 / 2022

За даними виробників та постачальників електроенергії, на відновлення рівня генерації потрібні ррки.

Ми не маємо намірів чекати і працюємо над створенням власного механізму енергозабезпечення місцевих підприємців.

Водночас ми проаналізували роботу бізнесу з використанням бензинових/дизельних генераторів. Можливо, це швидке рішення, однак, як показала практика, це – короткострокові заходи. Генератори виходять із ладу, створюють багато шуму і значний дискомфорт для оточення, потребують суттєвих витрат на паливо. Для міст – це катастрофа у довготривалій перспективі.

🌿 Вважаємо, що варто звернути увагу на використання акумуляторів, зарядних станцій + сонячних панелей. Цей варіант має перспективу розвитку, адже у квітні, коли буде достатньо сонця, а день стане довшим, ми зможемо розширити програму фінансової підтримки для закупівлі сонячних панелей.

♻️ На Закарпатті є низка підприємств, які вже інтегрували цю систему і зараз практично не залежать від графіків вимкнення електроенергії. Їхній досвід ляже в основу нової концепції.

☝🏻 Але знову-таки бізнес сам повинен вирішити, що буде кращим саме для його діяльності.

Центр підтримки підприємництва Закарпатської ОВА на постійній основі буде аналізувати результати роботи програми й акумулювати досвід для покращення умов і вироблення ефективних шляхів подолання енергетичної кризи.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар