Новини Закарпаття

У Рахові відзначали зі школярами Міжнародний день гір

Відзначали зі школярами Міжнародний день гір

Свято відзначалося 1️⃣1️⃣ грудня, починаючи ще з 2003 року. Було проголошене на 57-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй 20 грудня 2002 року.

Декілька цікавих фактів про гори:
⛰гори займають 27% поверхні суші;
⛰половина зон зосередження світового біологічного різноманіття знаходиться в горах;
⛰у гірських районах проживає 15% світового населення;
⛰гори є джерелом засобів до існування для понад 1 млрд людей, що проживають в гірській місцевості. Вони сприятливо впливають також на мільярди людей, що проживають в прилеглих до гір районах.
⛰добробут близько половини всього населення планети залежить від водних, продовольчих та енергетичних ресурсів, які містять гірські масиви.

Але всі вони знаходяться в небезпеці у зв'язку зі зміною клімату, деградацією земель, надмірною експлуатацією та стихійними лихами. Без забезпечення захисту гір ми не зможемо добитися стійкого економічного розвитку на цих територіях.

Українські Карпати – це один з найбільш мальовничих регіонів України. І нам дуже пощастило проживати серед такої неповторної природи.

Окрасою Українських Карпат є Чорногірський хребет. Його 6️⃣ двохтисячників є магнітом для любителів активного відпочинку та підкорювачів висот. Загальна довжина хребта – близько 40 км, тому подорож по ньому (в залежності від досвіду та фізичної підготовки учасників походу) займає близько 2-3 днів. За рельєфом – це альпійські високогір’я, а рослинність дивує своїм різноманіттям (понад 700 видів, 30 з яких внесені до Червоної книги України). Тут розташовані високогірні озера, проживає близько 270 видів тварин (понад 45 з них внесені до ЧКУ).

🧍‍♀️🧍‍♂️ Про всі принади цієї унікальної місцини екоосвітяни установи говорили зі школярами під час еко уроків. Учасниками занять стали учні 8 та 11 класів закладу загальної середньої освіти ІІ-ІІІ ст. с. Богдан. Уроки включали мультимедійну презентацію про найвищі вершини Українських Карпат, кросворд «Міжнародний день гір» та інтерпретацію «Чорногірський хребет».

Слідкуйте за нашою сторінкою та долучайтесь до ініціатив!
Перейти на сайт