У Рахові відзначали зі школярами Міжнародний день гір

грудня 18 / 2022
Відзначали зі школярами Міжнародний день гір

Свято відзначалося 1️⃣1️⃣ грудня, починаючи ще з 2003 року. Було проголошене на 57-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй 20 грудня 2002 року.

Декілька цікавих фактів про гори:
⛰гори займають 27% поверхні суші;
⛰половина зон зосередження світового біологічного різноманіття знаходиться в горах;
⛰у гірських районах проживає 15% світового населення;
⛰гори є джерелом засобів до існування для понад 1 млрд людей, що проживають в гірській місцевості. Вони сприятливо впливають також на мільярди людей, що проживають в прилеглих до гір районах.
⛰добробут близько половини всього населення планети залежить від водних, продовольчих та енергетичних ресурсів, які містять гірські масиви.

Але всі вони знаходяться в небезпеці у зв'язку зі зміною клімату, деградацією земель, надмірною експлуатацією та стихійними лихами. Без забезпечення захисту гір ми не зможемо добитися стійкого економічного розвитку на цих територіях.

Українські Карпати – це один з найбільш мальовничих регіонів України. І нам дуже пощастило проживати серед такої неповторної природи.

Окрасою Українських Карпат є Чорногірський хребет. Його 6️⃣ двохтисячників є магнітом для любителів активного відпочинку та підкорювачів висот. Загальна довжина хребта – близько 40 км, тому подорож по ньому (в залежності від досвіду та фізичної підготовки учасників походу) займає близько 2-3 днів. За рельєфом – це альпійські високогір’я, а рослинність дивує своїм різноманіттям (понад 700 видів, 30 з яких внесені до Червоної книги України). Тут розташовані високогірні озера, проживає близько 270 видів тварин (понад 45 з них внесені до ЧКУ).

🧍‍♀️🧍‍♂️ Про всі принади цієї унікальної місцини екоосвітяни установи говорили зі школярами під час еко уроків. Учасниками занять стали учні 8 та 11 класів закладу загальної середньої освіти ІІ-ІІІ ст. с. Богдан. Уроки включали мультимедійну презентацію про найвищі вершини Українських Карпат, кросворд «Міжнародний день гір» та інтерпретацію «Чорногірський хребет».

Слідкуйте за нашою сторінкою та долучайтесь до ініціатив!
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар