Новини Закарпаття

Місцевий бізнес отримає доступ до спрощеного кредитування та нові можливості для розвитку

Місцевий бізнес отримає доступ до спрощеного кредитування та нові можливості для розвитку. Це передбачає Меморандум, який сьогодні підписали Закарпатська ОВА та Ощадбанк.

«Відтепер така важлива підтримка мікро-, малого і середнього підприємництва у регіоні буде ще більш ефективною. У цьому контексті говоримо не лише про розвиток власної справи, а й про створення робочих місць та підвищення конкурентоспроможності нашого бізнесу», – підкреслив Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА.

За його словами, зараз потрібно напрацьовувати нові дієві інструменти фінансової підтримки підприємців, полегшувати й розширювати їхній доступ до кредитування і залучати до цього процесу міжнародних партнерів. Також значну увагу варто приділяти оновленню матеріально-технічної бази виробництв, підготовці інвестиційних проєктів та грантів тощо.

«Наша співпраця з Ощадом триває вже давно й за різними напрямками. Тож завдяки новому Меморандуму в умовах війни разом продовжуємо дбати про забезпечення стабільності розвитку економіки Закарпаття», – зауважив Віктор Микита, додавши, що лише завдяки державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%» через Ощадбанк місцевий бізнес цього року отримав понад 160 млн грн.
Перейти на сайт