Науковці та медики б’ють на сполох

грудня 09 / 2022
Наше психічне здоров’я – запорука здоров’я фізичного, нашого благополуччя, ефективної роботи. Науковці та медики давно б’ють на сполох, вважаючи, що стрес негативно впливає на людей, а психічні розлади все частіше трапляються із людьми різного віку та соціального стану. Війна в Україні створила умови для зародження та прогресування недуг психоемоційного спектру.

Про це йшлося на онлайн-нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, за участі Першої леді Олени Зеленської та експертів, які досліджували цю проблему та досвід боротьби з нею у різних країнах світу.

Психічне здоров’я – важливий фактор, який не можна недооцінювати в умовах війни. Якщо, згідно зі статистичними даними, ковід збільшив кількість випадків депресії та тривожності у світі на 25%, то що казати про вплив повномасштабної збройної агресії, яку українці переживають 10-й місяць поспіль. Серед вразливих груп передусім військові і ветерани, внутрішньо переміщені особи, мешканці деокупованих територій.

Україні потрібно створювати свою програму психологічної підтримки таких людей, готувати відповідних фахівців, бо найближчі кілька років суттєво зросте потреба у наданні подібних послуг. Над цим працюватиме вся країна, адже до реалізації повинні бути залученими всі: від міністрів до голів територіальних громад.

Війна несе багато болю і втрат. Але вже зовсім скоро буде наша перемога і всім потрібно буде повернутися до мирного життя. Без спеціалістів, на жаль, мільйонам українців не обійтись.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар