Відбулася всеукраїнська онлайн-нарада з актуальних питань діяльності обласних рад

листопада 25 / 2022
Відбулася всеукраїнська онлайн-нарада з актуальних питань діяльності обласних рад

Сьогодні, 25 листопада, відбулася онлайн-нарада Української асоціації районних та обласних рад щодо формування і виконання обласних бюджетів й реалізації ветеранської політики на рівні органів місцевого самоврядування.
Серед учасників: керівники структурних підрозділів Міністерства фінансів України, Міністерства у справах ветеранів України, керівники обласних рад та очільники бюджетних комісій обласних рад, керівництво УАРОР.
Закарпатську область представляли заступники голови облради Василь Дем’янчук та Андріана Сушко.
Під час наради розглянули пропозиції про внесення змін у законодавство, яке стосується обласних рад тих регіонів, де не проходять бойові дії. Йдеться про необхідність повернення всіх бюджетних повноважень, які діяли до військового стану, з метою більш ефективного здійснення функцій у цій частині, захисту прав/інтересів територіальних громад та загалом впливу депутатського корпусу на формування бюджету.
Президент УАРОР Сергій Чернов наголосив, що така ініціатива є слушною задля консолідування роботи усіх гілок влади.
Наголошувалося, що депутатам, які обрані в різних виборчих округах, краще відома проблематика громад, у тому числі й щодо проживання внутрішньо переміщених осіб. Крім цього добре визначають пріоритети ефективного використання коштів та їх актуальність у реаліях сьогодення.
На думку представників Закарпатської обласної ради, важливим є те, що усі органи влади спільно працюють у військовий час заради наближення нашої Перемоги, але повноваження мають бути повернені відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування» з тим, щоб оперативно й ефективно реагувати на непрості виклики часу.
За результатами наради буде підготовлено відповідні ініціативи для подальшого узгодження.
Пресслужба Закарпатської облради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар