Новини Закарпаття

На Закарпатті успішно діє 13 відділень «Центру пробації»


На Закарпатті успішно діє 13 відділень «Центру пробації»

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко та його заступник Василь Дем’янчук відвідали філію державної установи «Центр пробації» у Закарпатській області.

«На початку серпня обласна рада віддала під потреби «Центру пробації» будівлю, яка не здавалася в оренду, не реалізовувалася з аукціону і перебувала у занедбаному стані, на вулиці Орлиній в Ужгороді. Приміщення віддали за умови, що там буде наведено лад. Відрадно бачити, що будівля опинилася справді у хороших руках і під керівництвом директора Центру Віталія Мураля, буквально за 3-4 місяці споруда ожила і нині слугує офісом «Центру пробації». Таким чином, відновлене коштом цієї структури обласне майно слугує державним інтересам, забезпечувати які у тому числі покликана і обласна рада», — прокоментував візит голова Закарпатської облради.

Довідково

Пробація — система заходів кримінально-правового реагування, які альтернативні покаранню у вигляді позбавлення або обмеження волі. У світі вона існує вже більше 200 років, але для України це відносно нова система, адже Закон «Про пробацію» був ухвалений в 2015 р. Головною метою пробації є безпека суспільства. Пробація не означає можливість правопорушнику уникнути покарання. Це просто більш перспективна і логічна схема виконання цього покарання, поєднана з допомогою, підтримкою, мотивацією до змін без вилучення людини із суспільства. В результаті пробації до суспільства повертається повноцінна людина, яка не порушує законодавство, працює, сплачує податки, створює сім’ю. Крім того, ця система більш економна порівняно з витратами на забезпечення тюремного ув’язнення.
На Закарпатті, окрім обласної філії, успішно діє 13 міських і районних відділень та секторів «Центру пробації» у всіх районах області.

Пресслужба Закарпатської обласної ради
Перейти на сайт