На Закарпатті успішно діє 13 відділень «Центру пробації»

листопада 16 / 2022

На Закарпатті успішно діє 13 відділень «Центру пробації»

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко та його заступник Василь Дем’янчук відвідали філію державної установи «Центр пробації» у Закарпатській області.

«На початку серпня обласна рада віддала під потреби «Центру пробації» будівлю, яка не здавалася в оренду, не реалізовувалася з аукціону і перебувала у занедбаному стані, на вулиці Орлиній в Ужгороді. Приміщення віддали за умови, що там буде наведено лад. Відрадно бачити, що будівля опинилася справді у хороших руках і під керівництвом директора Центру Віталія Мураля, буквально за 3-4 місяці споруда ожила і нині слугує офісом «Центру пробації». Таким чином, відновлене коштом цієї структури обласне майно слугує державним інтересам, забезпечувати які у тому числі покликана і обласна рада», — прокоментував візит голова Закарпатської облради.

Довідково

Пробація — система заходів кримінально-правового реагування, які альтернативні покаранню у вигляді позбавлення або обмеження волі. У світі вона існує вже більше 200 років, але для України це відносно нова система, адже Закон «Про пробацію» був ухвалений в 2015 р. Головною метою пробації є безпека суспільства. Пробація не означає можливість правопорушнику уникнути покарання. Це просто більш перспективна і логічна схема виконання цього покарання, поєднана з допомогою, підтримкою, мотивацією до змін без вилучення людини із суспільства. В результаті пробації до суспільства повертається повноцінна людина, яка не порушує законодавство, працює, сплачує податки, створює сім’ю. Крім того, ця система більш економна порівняно з витратами на забезпечення тюремного ув’язнення.
На Закарпатті, окрім обласної філії, успішно діє 13 міських і районних відділень та секторів «Центру пробації» у всіх районах області.

Пресслужба Закарпатської обласної ради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар