Делегація Закарпатської облради домовилася про чіткі кроки співпраці з Чехією у лісовій галузі

жовтня 28 / 2022

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко.
«Відвідуємо презентації, ходимо із закарпатськими лісівниками по чеських лісах, зустрічаємося із представниками галузі різних форм власності, слухаємо, порівнюємо, випитуємо, вивчаємо.
Поки директори підприємств обласного управління лісового господарства занурюються у вузько професійні нюанси, з боку обласної ради є ряд домовленостей:
✅ Пропрацьовуємо варіант, щоб наші саджанці листяних порід дерев замовляла Чехія і Європа. Це може бути одним із способів заробітку для закарпатстких держлісгоспів.
✅Підписуємо офіційний меморандум про співпрацю з чеськими лісниками Краю Височина і Закарпаття. Таким чином фахівці зможуть напряму контактувати, розробляти спільні програми і гранти.
✅Домовилися про обмін між працівниками лісу у різних сферах лісового господарства. Так ми інтегруємося у європейську систему лісового господарства, а чеські фахівці зможуть багато чого перейняти у нас.
✅ За ініціативи обласної ради і Краю Височіна будемо розвивати наукову діяльність. Маємо домовленість про співпрацю між вищими навчальними закладами Брно і України, які спеціалізуються саме на темі лісу.
Лісове господарство - одна з основних сфер економіки Закарпаття. Мусимо тримати тил. Дякую Краю Височина і Vítězslav Schrek, hejtman Kraje Vysočina за підтримку України і допомогу в організації цього візиту», — написав голова облради.
Також сьогодні у Національний день створення незалежної Чеської Республіки голова облради разом з начальником обласного управління лісового і мисливського господарства Віталієм Петренком та членом Постійної конференції, директором Управління лісів м. Їглава Вацлавом Кодетом посадили у лісі липи - національні дерева і символи Чехії.
Пресслужба Закарпатської обласної ради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар