З Ужгорода до Франківська відновлять залізничну колію

жовтня 26 / 2022

Реалiзацiя проєкту “Карпатський експрес” на фiнiшнiй прямiй. Закарпатська облдержадмiнiстрацiя разом з Укрзалiзницею розробили схему залiзничного сполучення Ужгород – Iвано-Франкiвськ.

Про це сьогоднi говорили на зустрiчi з префектом повiту Марамуреш п. Рудольфом Штаудером i консулом Румунiї в Солотвино Грацiаном-Флорiном Пирву, повiдомив голова Закарпатської ОДА Вiктор Микита.

Маршрут пролягає через станцiї: Ужгород – Тересва – мiжнародний залiзничний пункт пропуску «Тересва – Кимпулунг ла Тиса» – мiжнародний залiзничний пункт пропуску «Дiлове – Валя Вишеулуй» – Берлибаш – Рахiв – Iвано-Франкiвськ.

“Тобто мова про транзитний транспортний коридор через територiю Румунiї по широкiй колiї без пересадок. Вiдкриття цього сполучення орiєнтоване на проїзд у мiжнародному сполученнi (тiльки за бiометричними закордонними паспортами). Концентруємо зусилля саме на цьому”, – зазначає Микита.

Румунська сторона активно працює над вiдновленням колiї зi свого боку. Щоб з’єднати залiзничне сполучення на кордонi, ще потрiбно зробити до 17 км колiї. Також окремого обсягу робiт та часу потребують два мости на маршрутi на територiї Румунiї.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар