Закарпатський Червоний Хрест допоможе облаштувати приміщення для тимчасово переселених українців

жовтня 09 / 2022

Для цього сьогодні було підписано угоду між Закарпатською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України в особі її керівника Іванни Сабо, представниками територіальних громад, де здійснюватимуться роботи та підрядниками, які мають реалізувати відібрані проекти.
За словами Іванни Сабо, всього у результаті відбору за участю Червоного Хреста, представників облради та представників громад, було відібрано 8 обєктів, де здійснюватимуться покращення житлових умов. Загальна сума робіт сягає близько 14 мільйоні гривень. У результаті конкурсу, який пройшов усі етапи, на 3 лоти подалися 4 представники різних фірм.
У результаті сьогодні, обласне товариство Червоного Хреста виділяє перші 5 з лишком мільйонів гривень для робіт у трьох громадах краю. Зокрема: на об’єкт у Кольчино - 917 тис. грн, які освоюватиме ФОП Фацьо, на споруду у селі Станово Врхньо-Коропецької громади - 2 млн 459 тис грн (роботи вионуватиме ФОП Желізняк) і на Великі Лучки - 1 млн 791 тис грн, які використовуватиме безпосередньо у роботі ФОП Голонич.
З самого початку участь у процесі відбору об’єктів брали заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук та керуюча справами облради Мирослава Ливч.
«Велика вдячність товариству Червого Хреста за те, що взялися за цю справу і доводятть її до логічного завершення. І не лише за цей процес. А за всю іншу допомогу, яку організація надає у різних куточках області. Ми разом робимо важливу справу. Регулярно відправляючись на Схід та південь України з гуманітарною допомогою, я бачу, що там навіть немає що реконструювати. Тому тут у нас маємо робити все від нас залежне у цьому напрямку. Адже наші співвітчизники, житло яких знищено ворогом, опинилися у скрутних умовах. У процесі ремонту, ми проїдемось об’єктами і подивимося, як ідуть роботи. Сподіваюся, що кожен виконає заплановане чесно і до кінця», - сказав Василь Дем’янчук.
У свою чергу Мирослава Ливч зауважила, що Закарпатська обласна організація Червоного Хреста з перших днів війни взялася допомагати внутрішньо переміщеним українцям, підтримувати місцеву медицину та соціально вразливих закарпатців.
"Справа, яка нині отримала документальне втілення, важлива ще і з точки зору розвантаження бюджетів територіальних громад, які нині спрямовані на найнеобхідніше та оборону України. Але потенційних приміщень під схожі реконструкції у нас ще чимало. Тому, упевнена, що заплановані роботи будуть завершені вчасно і ми зможемо разом з Червоним Хрестом попрацювати і над іншими об’єктами», - висловила сподівання керуюча справами облради.
До слова, з часу війни через логістичний хаб Закарпатської обласної організації товариства Червоного Хреста пройшло близько 3000 тон гумдопомоги. Наразі організація працює у 6 напрямках, реалізовуючи в області 21 проект.
Пресслужба Закарпатської обласної ради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар