Керівники краю відзначили кращих учнів та вчителів Закарпаття

жовтня 03 / 2022

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко спільно з головою Закарпатської обласної державної адміністрації – начальником обласної військової адміністрації Віктором Микитою нагородили освітян та талановитих школярів краю.
Зокрема, керівники краю нагородили переможців першого туру Всеукраїнського конкурсу „Учитель року-2022”. Відтак, перші місця у своїх дисциплінах присвоєні таким педагогам: Мотрунич Надії, вчительці інформатики Виноградівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 8 Виноградівської міської ради, Метенько Діані, вчительці біології Дусинського закладу загальної середньої освіти Свалявської міської ради Мукачівського району, Ляховичу Юрію, вчителю основ правознавства Ужгородської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов Ужгородської міської ради та Шекету Івана, вчителя мистецтва Верхньобистрянського закладу загальної середньої освіти І – ІІ ступенів Міжгірської селищної ради.
Крім того, подяки Закарпатської обласної ради оголошено Калинич Олесі, очільниці управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради; Лендєлу Василю, очільнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Косоньської сільської ради Закарпатської області, Газдик Мирославі, директору Вищого професійного училища № 3 м. Мукачево Власику Олександру, директору Свалявського професійного будівельного ліцею, Гнатківському Володимиру, директору Вищого професійного училища № 34 м. Виноградів, Маринцю Василю, директору Міжгірського професійного ліцею та Пригарі Дмитру, директору Хустського професійного ліцею сфери послуг.
Також голова облради та голова ОДА нагородили дипломами та грошовими преміями учасників ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.
Окремо обласна військова адміністрація спільно з Міжнародним фондом допомоги дітям ЮНІСЕФ з нагоди Дня працівників освіти подарували ноутбуки для закладів загальної середньої освіти: Ужгородський науковий ліцей Закрпатської обласної ради, Кривська гімназія Тересвянської селищної ради, Луківська гімназія, Білківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 2, Імстичівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів та
Малораковецький заклад загальної середньої освіти.
«Відзначали освітян з різних частин Закарпаття: і тих, які працюють у територіальних громадах і працівників профтехучилищ та шкіл. Вважаю, що наші вчителі, багато з яких із перших днів російської агресії займалися волонтерством та прихистили українців, котрі тікали від війни у класах, де мали проводити заняття, повинні відчувати і розуміти, що влада і депутати облради їх підтримують. Коли ми сьогодні бачимо, що українці замість того, щоб втікати від мобілізації (як це відбувається у росіян), захищають свою державу і тримають різні фронти, то у цьому теж є елемент виховання та роль наших педагогів», — зауважив Володимир Чубірко.
Пресслужба Закарпатської обласної ради, фото: Закарпатська ОДА
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар