Заклади освіти Мукачівської громади дотримуються усіх рекомендацій щодо облаштування укриттів

вересня 19 / 2022

Згідно з вимогами, там має бути відповідне штучне освітлення, вентиляція, вогнегасники та інші засоби пожежегасіння, аптечка.
Температура взимку має бути не нижчою за 10 градусів, вологість повітря — не більш ніж 70%.
Розміри приміщення мають бути такими, щоб там розмістилися всі, хто перебуває в школі під час повітряної тривоги.
Відтак, ще влітку у Мукачівській громаді почалась підготовка та облаштування укриттів. Спеціальна комісія здійснила огляд навчальних закладів та склала відповідні протоколи огляду (будівлі, споруди, приміщення) щодо можливості його використання для укриття фонду захисних споруд цивільного захисту персоналу, дітей та учнів, закладів освіти Мукачівської міської територіальної громади.
На поточний ремонт підвальних приміщень для облаштування найпростішого укриття, облаштування зовнішніх стін та створення фортифікаційних споруд з міського бюджету було виділено 17 мільйонів 776 тисяч 831 гривні.
На придбання пожежного обладнання, оплату робіт по встановленню пожежної сигналізації та системи оповіщення, вимірювання опорів ізоляції, заземлення встановлення блискавкого захисту будівель і споруд було виділено ще 10 мільйонів 134 тисячі 500 гривень.
Майже 100 тисяч з міського бюджету було виділено на навчання з пожежної безпеки дня посадових осіб, відповідальних та стан пожежної безпеки у закладах освіти.
Окрім того, днями у рамках моніторингу, державна служба якості освіти у Закарпатській області відвідала два позашкільні заклади освіти нашого міста.
Варто зазначити, що в ЗОШ №2 ім Т.Г.Шевченка облаштовується зовсім нове укриття. Можна переглянути на фото.
В ліцеї №11 та ЗОШ № 13 проводяться ремонтні роботи у підвальних приміщеннях.
В деяких закладах облаштовано захисні екрани (із блоків).
Сподіваємось, що цей навчальний рік пройде для нас спокійно, однак робимо все можливе для того, щоб діти почували себе у безпеці, особливо, коли лунає повітряна тривога.
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар