На Тячівщині на фасаді однієї зі школи буде мурал

вересня 16 / 2022

Вже невдовзі на стіні Дубівської гімназії №2 намалюють мурал. Як розповіли у Дубівській селищній раді, мистецький об’єкт буде створено у межах програми «Molod inUA» програми «Мріємо та діємо». Участь у проєкті стала можливою завдяки юним художникам, які тогоріч на День Незалежності України створили панно у рамках цієї програми. Малюнок митців було винесено на онлайн-голосування, і він один з великої кількості етюдів з усієї України набрав багато вподобань. Тож за умовами програми, у громаді, що стала лідером голосування, буде створено справжній мурал.


А те, що буде зображено на малюнку, вирішити має громадськість. Для цього ініціативна група разом з селищною радою розпочала збір пропозицій щодо бачення малюнка на стіні школи. Триватиме опитування до 18 вересня, опісля, за рекомендаціями громадськості, мураліст створить макет майбутнього малюнка. Його також буде винесено на обговорення, і тільки після того бажаний мурал прикрасить стіну школи.
У розробці анкети та зборі думок громадськості активну участь бере Молодіжна рада громади.
Голова Молодіжної ради Віталій Горбей каже, що опитування проводиться як онлайн, так і шляхом анкетування серед шкільних колективів та громадськості. У цей непростий для країни час важливо приділяти увагу і мистецтву, адже воно надає змісту нашому життю. А опитування громадськості згуртовує та об’єднує людей у спільних цілях та прагненні нести прекрасне у цей світ.
Вл.інф.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар