Кожного року, у вересні, в карпатських горах ,чутно голосний звук «труби»

вересня 16 / 2022

Рев оленя благородного
🤫Кожного року, у вересні, в карпатських горах ,чутно голосний звук «труби». Це свідчить про те ,що розпочався спарювальний період оленя благородного. У період гону часто можна спостерігати бійки між самцями-таким чином вони показують свою першість.
🦌🦌Суперники зіштовхуються рогами ,намагаючись збити один одного з ніг. Такі поєдинки вкрай рідко закінчуються трагічно, проте бувають випадки коли самці ламають роги , або так перепліталися ними, що не могли самостійно розчепитися, і просто помирали від голоду.
👉 Цього року для забезпечення належної охорони тваринного світу під час «реву» оленя благородного 🦌було проведено спільну нараду з службою охорони НПП «Сколівські Бескиди», представниками відділення поліції №3 Стрийського РУПГУНП у Львівській області та з лісовою охороною ДП «Сколівський військовий лісгосп». Розроблено спільний план дій яким передбачено ряд заходів з метою належної охорони фауни в цей період. Створено оперативні групи по боротьбі з браконьєрством із включенням до їх складу працівників поліції та служби державної охорони НПП «Сколівські Бескиди», якими систематично будуть проводитися рейди.



Національний природний парк "Сколівські Бескиди"
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар