Клишоногі господарі Карпат активно блукають мисливськими угіддями ДП «Ясінянське ЛМГ» (фото)

серпня 30 / 2022
🐻 Клишоногі господарі Карпат активно блукають мисливськими угіддями 🌲ДП «Ясінянське ЛМГ»🌲


✅Маємо чергове фото 🖼️ бурого ведмедя 🐻 із встановлених фотопасток.


☝️❗Варто наголосити!!!❗

Зараз у лісових масивах у розпалі сезон збору 🍄 грибів і🍓 ягід, тому дуже важливо вміти правильно реагувати на несподівану зустріч з дикими звірами, зокрема з ведмедями.

👉Пропонуємо декілька дієвих порад як діяти коли на вашому шляху зустрівся ведмідь:

✅Йдучи лісом намагайтеся голосно розмовляти, зазвичай ведмеді чуючи сторонній шум намагаються уникати людей. Гучна розмова відлякає звіра.

✅ Якщо ви побачите вдалині ведмедя, постарайтеся обійти його стороною.
Повільно відступите назад, продовжуючи стежити за твариною. Виберіть інший маршрут або просто поверніться тим шляхом, по якому ви прийшли. Залиште ведмедя в спокої, і він не буде переслідувати вас.

✅ Не тікайте, якщо побачили ведмедя. Ведмеді розвивають швидкість до 56 кілометрів на годину, вони також можуть лазити по деревах і заходити у воду. Тому при зустрічі зі звіром зберігайте спокій і не панікуйте.

✅ Дивлячись на ведмедя - говоріть голосно, низьким голосом, з широко розправленими руками. Стійте на місці, галасуйте, не дивіться в очі.

✅ Для ефективного самозахисту придбайте і носіть з собою спрей від ведмедів - це перцевий спрей в спеціальному контейнері, який є безпечним для людини і звіра відлякуючим засобом.

ℹ️ Переваги використання спрею від ведмедів:

👉 є цілком гуманним, безпечним і ефективним засобом захисту. Згідно проведених досліджень у 8 з 10 випадків використання спрею ведмеді втікали залишаючи людей.

👉 завдяки невеликим розмірам і легкій вазі є компактним і зручним для транспортування в рюкзаку чи сумці.

👉 окрім медведів, може бути використаний проти нападу інших лісових звірів.

🤠 Перцеві спреї є також і на "озброєні" єгерів ДП "Ясінянське ЛМГ". Вказані засоби захисту від великих хижаків надані громадською організацією "WWF-Україна" у рамках реалізації проекту "Співжиття заради збереження".

☑️Озброюйтесь правильно і бережіть себе.
Вдалих всім мандрівок і лише позитивних вражень від подорожі лісами і горами.💚
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар