На Закарпатті вчитимуть на режисерів телебачення та кіно

червня 27 / 2022


В Ужгородському інституті культури і мистецтв відкрили нову спеціальність – «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво». Про це нині під час брифінгу розповіли в Закарпатській ОВА.


– Не зважаючи на те, що зараз ми зайняті обороною нашої країни, наші підрозділи, які займаються культурою досягають певних результатів. Ми отримали відповідне ліцензування і відкриваємо нову спеціальність, оскільки є брак професіоналів у цій галузі, – зазначив Ігор Шинкарюк – заступник голови Закарпатської ОВА. – Тож у новому навчальному році ця спеціальність буде функціонувати і у нас буде набір. Зараз працюємо над тим, щоб розширювати матеріально-технічну базу… Окремим елементом буде питання кіно. Всім відомо, що контент держави-агресора заборонений на території України. Тож ми повинні замістити цю нішу високоякісним українським продуктом.

У свою чергу Наталія Шетеля – директорка Ужгородського інституту культури і мистецтв розповіла, що наразі для нової спеціальності усе готово. Набір буде проводитися з 1 липня. Мова про реєстрацію в електронних кабінетах. Подача документів з 29 липня. Також потрібно подати мотиваційний лист та творчий конкурс. На регіональне замовлення є 6 вакантних місць. Інші – платні.

– Ми будемо готувати звукорежисерів, телеоператорів, операторів, режисерів телебачення та кіно, асистентів режисера. Тобто найзатребуваніші професії в галузі телебачення та кіноіндустрії. Вперше в історії Закарпаття цього року після 9 класу до нас можуть вступити абітурієнти на цю нову спеціальність. Найкращі шестеро мають подати мотиваційний лист, в якому вони обґрунтують чому вони є найкращими. Ми хочемо, щоб це був комплексний спеціаліст, який вміє і знімати, і монтувати, і писати тексти, – розповіла Наталія Шетеля.

Ужгородський інститут культури і мистецтв готує фахівців за трьома рівнями: після 9-го класу, після 11-го на рівні бакалавра, а також магістра.

– Надіємося, що наші випускники нарешті будуть залишатися у нас, на Закарпатті і будуть піднімати наш рідний край, – наголосила Наталія Шетеля. – Тож чекаємо нашу талановиту молодь!
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар