Міжнародні експерти допоможуть напрацювати алгоритм вирішення екологічних проблем у регіоні, – Білецький

червня 15 / 2022


ЗАКАРПАТСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Офіційний веб-сайт Закарпатської обласної військової адміністрації
Пошук
Новини
Міжнародні експерти допоможуть напрацювати алгоритм вирішення екологічних проблем у регіоні, – Білецький
опубліковано 15 червня 2022 року о 19:46
Вумовах воєнного стану екологічні питання стоять в одній площині з економічними та соціальними. Заподіяння шкоди довкіллю, атака підприємств, забруднення водойм шкідливими відходами, викиди продуктів горіння в атмосферу – це далеко неповний перелік жахливих наслідків, з якими стикаються сьогодні чимало українців і які ще довго будуть відгукуватися в майбутньому.

Як повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький, з робочим візитом в Україні та, зокрема, на Закарпатті, перебувають експерти, мета роботи яких – фіксувати злочини у сфері охорони довкілля. Сьогодні відбулася нарада з представником UNEP, уповноваженим на представництво в Україні Атілою Урасом, радником з екологічних питань Офісу Координаторки ООН в Україні Михайлом Мальковим, заступницею голови Комітету ВРУ з питань екологічної політики та природокористування Оленою Криворучкіною, керівництвом Держекоінспекції в області та профільного департаменту ОДА.

«На території регіону активних бойових дій немає, однак наш край серед лідерів за кількістю прийнятих вимушено переміщених осіб. За офіційними підрахунками населення Закарпаття зросло щонайменше на 400 тисяч людей. Це колосальне навантаження на системи водовідведення, на комунальні служби, які займаються вивозом ТПВ.

Саме досвід провідних експертів допоможе нам напрацювати дієвий алгоритм, аби уникнути екологічної катастрофи безпосередньо у нашій області», – прокоментував Мирослав Білецький.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар