З Берегівщини відправили допомогу жителям та переселенцям у Первомайському

квітня 30 / 2022
Харчі, білизну, матраци, дитяче харчування та багато інших необхідних речей відправили цими днями з Берегівщини в Первомайський, що на Харківщині.

Місцеві мешканці, які приймають численних біженців із охоплених війною населених пунктів, звернулися до закарпатців з проханням допомогти.

Директор громадської організації «Карпатський дім» Товт Дьизив розповів виданню kiszo.news, що кілька днів тому отримав запит із Харківщини з проханням організувати допомогу для переселенців, які покинули свої домівки на сході України, де наразі тривають активні бойові дії. Мешканці Первомайського поселили біженців у спортивному залі в своєму містечку, але наразі для них бракує матраців, постільної білизни, а також харчів.

«Наша організація не відмовила в допомозі, ми одразу звернулися до партнерів, зібрали самі все, що могли, забезпечили перевезення», – розповів директор «Карпатського дому».

На превеликий жаль, за його словами, багато неправдивої інформації поширюється в Україні з того приводу, що угорці вкрай негативно відносяться до війни, але це не так! Угорці стовідсотково проти війни, проти нападу росії на Україну і роблять все, що від них залежать для допомоги», – зазначив директор організації.

Він також розповів виданню, що «Карпатський дім» постійно відгукується на всі прохання про допомогу, організовує з цією метою численних партнерів, дружні організації:

«Ми допомагаємо і тим переселенцям, які проживають в угорських населених пунктах і, за можливості, відправляємо допомогу на схід, як у цьому випадку, бо добре знаємо, що там теж потрібна підтримка. Збираємо речі й харчі й тут, на місці, а також отримуємо допомогу від Угорщини, а вже відтак відправляємо все туди, звідки надходять запити», – відзначив Д. Товт.

Загалом наразі долучилися до організації допомоги для Первомайсього Центр надання допомоги при Закарпатській реформатській церкві, Благодійна організація «Благодійний фонд М. Покрова», яка працює при греко-католицькій громаді в с. Яноші, Угорська урядова програма «Угорщина допомагає» та Угорська унітарна церква.

З Первомайського надійшла подяка організаторам допомоги в Закарпатті:
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар