Збільшення фінансування військових частин, програма соціального захисту та підтримки переселенців

квітня 28 / 2022


Сьогодні відбулася позачергова сесія Ужгородської міської ради. Депутати, зокрема, внесли зміни до Програми підтримки військових частин Збройних Сил України, інших військових формувань та парамілітарних організацій на 2022 рік, збільшили фінансування Програми, мета якої – надання посильної допомоги у матеріально-технічному забезпеченні військовим частинам ЗСУ та іншим військовим формуванням.

Також внесли зміни до Програми «Безпека закладів загальної середньої освіти міста на 2022 рік». Документом було передбачено організацію та забезпечення заходів із охорони 11 закладів освіти, де проживають переселенці. У зв’язку із продовженням воєнного стану ще на 30 діб та збільшенням кількості закладів, де перебувають внутрішньо переміщені особи, до 13, фінансування програми збільшать, додадуть ще і 2 пости охорони.

Від орендної плати до закінчення воєнного стану в Україні звільнили в Ужгороді орендарів, які використовують комунальне майно територіальної громади – йдеться про освітні заклади міста, крім Класичної гімназії, ЗОШ №№2, 5, 6, 7, 8, 10 та 11. За таке рішення сьогодні проголосували на позачерговій сесії Ужгородської міської ради. Як ідеться у пояснювальній записці, зараз навчання проводиться онлайн, а приміщення використовуються для розміщення переселенців, що унеможливлює використання орендарями об’єктів.

Також депутати підтримали Програму соціального захисту та підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2022 рік прийняли сьогодні депутати на позачерговій сесії Ужгородської міської ради, зміни до Програми благоустрою міста Ужгорода на 2018-2022 роки, а також зміни до бюджету Ужгородської міської територіальної громади на 2022 рік.

Директором комунального некомерційного підприємства «Ужгородська міська багатопрофільна клінічна лікарня» Ужгородської міської ради призначили сьогодні на позачерговій сесії Олега Голуба, перевівши його із посади головного лікаря Ужгородської районної клінічної лікарні.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар