На підтримку 128-ї бригади та 15-го батальйону Ужгородська міська рада виділила сьогодні 5 мільйонів гривень

квітня 08 / 2022


Програму підтримки військових частин Збройних Сил України, інших військових формувань та парамілітарних організацій на 2022 рік прийняли сьогодні на позачерговому засіданні сесії Ужгородської міської ради.

Програма передбачає допомогу в матеріально-технічному забезпеченні військовим частинам Збройних Сил України, іншим військовим формуванням, на реалізацію передбачено 2 млн грн із інших джерел. Йдеться про кошти, які надходять на благодійні рахунки Ужгородської міської ради.

Внесли депутати Ужгородської міської ради і зміни до Програми надання шефської допомоги військовим частинам, розташованим на території міста на 2021-2022 роки. Зміни передбачають збільшення фінансування для надання матеріально-технічної допомоги в/ч А 1778, А 1556, а також перейменованої в/ч 3002 Нацгвардії України на в/ч 3115 НГУ.

Також на позачерговій сесії підтримали зміни до бюджету Ужгородської міської територіальної громади на 2022 рік – перерозподілили бюджетні призначення департаменту соціальної політики, департаменту міської інфраструктури, управлінню освіти, виконкому міської ради.

Дев’яти ужгородцям надали матеріальну допомогу на лікування. Серед них – члени родин загиблих військовослужбовців, яким виділили по 50 тисяч гривень, люди з інвалідністю та після складних захворювань або ж операцій – допомога склала від 10 тисяч до 40 тисяч гривень.

Підтримали депутати і пропозицію демонтувати погруддя Олександру Пушкіну в Ужгороді, провести роботи доручили департаменту міської інфраструктури. Більшість проголосували і за підтримку звернення ужгородців про дерусифікацію назв та перейменування вулиць, скверів, площ тощо, які носять імена російських діячів культури, літератури, політики тощо.

Ужгородська міська рада проголосувала також за звернення до Верховної Ради України щодо заборони діяльності української православної церкви московського патріархату на всій території України. Депутати просять парламент підтримати законопроект №7204 від 22 березня 2022 року.

Підтримали на сьогоднішній сесії і звернення до Кабінету Міністрів України щодо відновлення дії Постанови від 04.03.2015 року №105 – документ визначає механізм виплати компенсацій підприємствам, організаціям, фізичним особам у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу, за рахунок і в межах асигнувань, передбачених у державному бюджеті. Відновлення дії цієї Постанови дасть змогу підприємствам та підприємцям працювати у цей нелегкий для нашої спільної перемоги.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар