Олексій Чернишов з робочим візитом відвідав Закарпаття

березня 31 / 2022


30 березня, з робочою поїздкою на Закарпатті перебував Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Під головуванням Міністра відбулася нарада, де обговорили важливі напрямки діяльності області в умовах війни. Зокрема, голова ОВА Віктор Микита проінформував про поточну ситуацію в регіоні, а профільні заступники доповіли про стан справ у безпековій, соціальній, гуманітарній, економічній сферах.

Відтак в обласному центрі оглянули заклад, в якому мають змогу безкоштовно харчуватися тимчасово переміщені особи. Щоденно «гастрономічний батальйон», котрий нараховує майже пів сотні волонтерів, годує гарячою їжею в середньому за день 2 тис. вимушено переміщених осіб та відправляє страви на залізничний вокзал.

У межах робочої поїздки також відвідали об’єкти будівництва житла в Ужгороді, де з представниками найбільших компаній регіону обговорили можливості збільшення обсягів робіт. Нещодавно Уряд спростив процедуру імпорту будівельної продукції, що дозволить завозити усі необхідні матеріали швидше, дешевше та зводити житло ще оперативніше.

Віктор Микита разом з Олексієм Чернишовим оглянули й обласний гуманітарний хаб, де отримують вантажі, формують партії та транспортують їх в інші області. Окремо ознайомилися з діяльністю двох павільйонів на території заводу «Єврокар» та відвідали нещодавно створений центр для розміщення переселенців.

На КПП «Тиса» поспілкувалися з керівництвом Закарпатської митниці, обговорили механізм отримання та оформлення гуманітарних вантажів.

У межах робочої поїздки також побували на Берегівщені, де з місцевою владою обговорили питання прийому вимушених переселенців, гумдопомоги, стану укриттів та інші.

Окрім цього, відвідали об’єкт програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» – Берегівську центральну районну лікарню ім. Б. Ліннера. Тут оглянули стан робіт із перепланування одного з блоків закладу. Зараз готовність осередку становить 80%. Реконструкція є спільним проєктом України та Угорщини.

«Для нас надважливо підтримувати пряму комунікацію з представниками Уряду.

Дякуємо Олексієві Чернишову за увагу до Закарпаття, котре в умовах воєнного стану чітко виконує завдання Глави держави та є надійним тилом для інших регіонів України», — наголосив Віктор Микита.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар