Через Закарпаття проляже новий «Шовковий шлях» з Азії в Європу (відео)

січня 27 / 2022

East-West Gate завершує будівництво інтермодального термінала на угорсько-українському кордоні.

За кілька тижнів завершиться будівництво інтермодального терміналу East-West Gate (EWG), вже у другому кварталі 2022 року він почне приймати перші потяги, пише Iho.

Приватному оператору EWG знадобився всього рік від запуску до завершення будівництва терміналу. За цей час збудовано залізничні колії – вузького та широкого формату – протяжністю понад 10 кілометрів. Площа нового терміналу перевищує Магріт (острів на річці Дунай між двома частинами угорської столиці, Будою та Пештом), а бетонне покриття становить тридцять футбольних полів.

Угоршина має намір повернутися на логістичну карту світу та анонсує, що EWG стане найбільшим за площею та найпотужнішим сухопутним терміналом на континенті. Угорський термінал розрахований на обробку до 1 млн 20-футових контейнерів на рік.

Фенешлітке (Угорщина), неподалік угорсько-українського кордону, ще півстоліття тому був одним із найважливіших залізничних вузлів не лише Угорщини, а й Сходу та Заходу, де приймали тисячі поїздів. Протягом останніх десятиліть Угоршина розглядала різні варіанти повернення колишніх обсягів перероблення вантажів. Виправдити надії повинен EWG, який має стати новими залізничними воротами до Азії та Європи.

В Угоршині сподіваються, що потужність нового терміналу користуватиметься великим попитом. По-перше, щорічно зростають залізничні вантажні перевезення між Азією та Європою. По-друге, традиційний маршрут через білорусько-польський кордон обмежений пропускною здатністю терміналів Брест та Малашевичі, вже нині контейнерні поїзди змушені чекати по кілька днів.

Для збільшення трафіку EWG пропонує ринку альтернативний маршрут – через Угорщину, а відповідно і через Україну.

Термінал у Фенеліштке розраховує на перероблення вантажів не лише з Китаю, а й з Японії та Південної Кореї.


Категорія : Суспільство


Залишити Коментар