Прикордонники Чопського загону звітують про результати боротьби з корупцією

грудня 09 / 2021
Діяльність щодо остаточного подолання ганебного явища корупції є одним з пріоритетних у прикордонному відомстві. Відтак, з цією метою проводиться цілий комплекс заходів.
🔸️Зокрема, в усіх прикордонних підрозділах, у пунктах пропуску та населених пунктах прикордоння наочно у вигляді листівок з QR-кодом розміщена інформація щодо каналів для здійснення повідомлень про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, забезпечено функціонування анонімних каналів зв’язку уповноважених осіб.
🔸️Впродовж 2021 року у персонал Чопського прикордонного загону взяв участь у 24 навчальних заходах з підвищення кваліфікації з питань запобігання корупції та забезпечення доброчесності, у 2 Міжнародних та 3 Всеукраїнських науково-практичних конференціях у сфері протидії корупції. Уповноважені посадовці також пройшли антикорупційне навчання та отримали сертифікати курсів НАЗК на платформі Prometheus за темами: «Антикорупційні програми органів влади» та «Конфлікт інтересів: треба знати!».

🔸️У прикордонному загоні розроблено практичні механізми та проведені превентивні заходи в рамках 4 антикорупційних акцій: «Кордон – не місце для корупції!», «Конфлікт інтересів стосується кожного!», «Захисти Україну і кордон від корупції!», «Запобігання і виявлення корупції – справа кожного!». Також прикордонники долучилися до соціальної кампанії «Знаю! Дію! Захищаю!» за тематикою загальнодержавного проекту – «Я маю право!» спільно з територіальними управліннями Мінюсту та Національної поліції.
🔸️За 11 місяців поточного року у Чопському прикордонному загоні зафіксовано 1️⃣1️⃣2️⃣ відмов персоналу від неправомірної вигоди на загальну суму понад 51 000 грн. Це майже втричі більше, ніж за минулий рік. Здебільшого грошові кошти прикордонникам пропонували за вирішення питань, пов’язаних з ухилянням від самоізоляції після перетину кордону, а також за пропуск без відповідних документів.
🔸️Також у загоні здійснюється системна робота щодо викриття нечистих на руку військовослужбовців. За трьома фактами хабарництва з боку персоналу тривають провадження у кримінальних справах, одного прикордонника засуджено.
✅Така робота безперечно формує у військовослужбовців та працівників загону свідоме ставлення до дотримання законності, належного виконання посадових обов’язків та нульову толерантність до корупції і хабарництва.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар