Закарпаття одна з областей яка отримала ноутбуки від Мінцифри та МОН

листопада 26 / 2021

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Пацкан повідомив, що Закарпаття отримало чергову партію ноутбуків для вчителів у межах реалізації національного проєкту «Ноутбук кожному вчителю» від Мінцифри та Міністерства освіти і науки.

Минулого тижня в область надійшло 1085 ноутбуків, ще 567 – цими днями.

«Ноутбуки розподілені у навчальні заклади області. Скоро вчителі отримають техніку і зможуть продовжувати освітній процес вже з новим обладнанням. Це дозволить забезпечити учнів шкіл Закарпаття якісним навчанням навіть дистанційно в умовах пандемії», – зауважив заступник очільника краю.

За його словами, завдяки державній субвенції до кінця року планують закупити 60 тисяч ноутбуків та забезпечити технікою вчителів у 24 областях і Києві.

Загалом в 11 областей вже доставлено 20 тисяч сучасних комп’ютерів.

Які області вже отримали ноутбуки:

Волинська – 2 045 ноутбуків

Дніпропетровська – 5 296 ноутбуків

Житомирська – 1 000 ноутбуків

Закарпатська – 1 652 ноутбуки

Запорізька – 1 600 ноутбуків

Київська – 1 649 ноутбуків

Кіровоградська – 1 431 ноутбук

Полтавська – 2 447 ноутбуків

Харківська – 1 050 ноутбуків

Чернівецька – 1 450 ноутбуків

Чернігівська – 1 397 ноутбуків

Мінцифра спільно з МОН та ДКІБ Служби безпеки України контролюють процес, щоб усі закупівлі були прозорими. В областях цей процес допомагають координувати CDTO. Уже вдалося заощадити більше 105 млн грн, що дозволить забезпечити ще більше вчителів технікою.

За допомогою спеціального дашборда кожен може стежити, як ОДА використовують кошти та за яку ціну купують техніку https://bit.ly/3CqrlSb.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар