На Рахівщині тривають роботи на автодорозі Н 09 (фото)

листопада 05 / 2021
Тротуари у Великому Бичкові та підпірна стіна вздовж Тиси.
🚜На Рахівщині тривають роботи на автодорозі Н 09. Попри морози і коротший світловий день, дорожники будують підпірні стінки вздовж Тиси. Масштаби стіни вражають - 470 метрів у довжину та 3, 20 м. – у висоту.
Це гарна, але дуже складна ділянка гірського маршруту. І зверху, і знизу понаднормативні укоси, які треба правильно підперти.
🚜Низова підпірна стіна із монолітного бетону, яку зараз зводять між селами Луг та Ділове, захищатиме від паводків та розмивання дорожнього полотна. Аби відводити воду з ґрунтів, у стіну вмонтовують дренажні труби. Стіни встановлюють вище і нижче дороги. Зводимо стіну і в Рахові.
🏗 Також ремонтуємо малі мости у Діловому та Великому Бичкові. Там, де прогнив метал, замінюємо, укріплюємо і додаємо опори. Також, у Великому Бичкові вкладаємо тротуари, влаштовуємо ровики під верхову підпірну стіну.
🏞 Дорога Н-09 Мукачево — Рахів — Богородчани — Івано-Франківськ — Рогатин — Бібрка — Львів має чи не найбільшу кількість підпірних стінок. Тут розташована найдовша в Україні підпірна стінка, що захищає дорожнє полотно від річки Тиса, завдовжки 1,6 км. Загалом же, за останні 2 роки звели 3 км захисних стін.
Роботи виконує підрядна організація ПБС.
Ремонт дороги Н-09, що проходить через Закарпаття, а це майже 200 км, фінансується в рамках ініціативи Президента "Велике будівництво"

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар