Дорожники Закарпаття готові до зими

листопада 05 / 2021

Технічної солі та фрикційних матеріалів заготовлено більше сезонної річної потреби.
🏞 «Щоб бути готовими на 100 відсотків до зими, дороги мають бути на 100 відсотків відремонтовані» - зазначив Василь Рурич – заступник начальника САД у Закарпатській області з експлуатаційного утримання під час прямого ефіру на телеканалі UA:Суспільне
«Там, де ремонти проведені проблем не має бути. Майданчики для відстою автотранспорту у період несприятливих погодних умов готові».
🏞 Служба автомобільних доріг в Закарпатській області разом із підрядними організаціями , які виконуватимуть роботи по експлуатації в осінньо-зимовий період 2021-2022 рр. автодоріг загального користування державного значення, загалом готові.
❄️ Станом на 1 листопада заготовлено протиожеледних матеріалів:
- Технічна сіль - 12 015 тон ( 82,8 відсотки від річної потреби, а це 14 500 тн)
- Фрикційні матеріали – 6 700 тн (67 відсотків від річної потреби)
Підрядні організації забезпечені паливно-мастильними матеріалами, також заготовили для проведення аварійного ямкового ремонту 480 тн холодних асфальтобетонних сумішей.
Загальна кількість техніки та механізмів для зимового утримання доріг підрядними організаціями - 105 одиниць
В залучені сторонніх організацій до зимового утримання автодоріг необхідності нема.
Водночас, інформуємо що із 4-х метеостанцій наразі працює тільки 3. Одна непрацююча у стадії відновлення, вирішується питання з електрозабезпеченням.
Із 15 камер фото-відео фіксації у робочому стані знаходиться 13. 2 також будуть відновлені після вирішення питань із електропостачанням.
📌 Особлива увага дорожників на проблемних ділянках, зокрема, на автодорозі М 06 Київ-Чоп та об’їзна Ужгорода, М 24 – дорога з Мукачева до Берегова та ще кілька ділянок М 25 (Соломоново-Чоп-Велика Добронь-Косино (пункт контролю)-Яноші), де не завершені середні ремонти.
На старих покриттях у сезон дощів, заморозків та таненні снігу, будуть утворюватися вибоїни та тріщини. Цього не уникнути. Проблемним залишається і Абранський перевал, де капітальний ремонт заплановано розпочати навесні 2022 року.
Більше про готовність доріг до зимового періоду та про плани капітального ремонту на 2022 року, дивіться за посиланням
https://youtu.be/n3cV_LyOrW4
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар