Закарпатські прикордонники звернулись до тих, хто збирається перетинати кордон

жовтня 06 / 2021

Із введенням додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів на початку серпня цього року, фіксується значне зростання спроб надання неправомірної вигоди прикордонним нарядам у пунктах пропуску. Протягом вересня та перших днів жовтня зафіксовано спроб підкупу правоохоронців.

Зокрема, за хабар наші співвітчизники сподівалися потрапити на територію України, здебільшого, без встановлення додатку «Вдома», який контролює самоізоляцію, а іноземці – без страхового полісу та інших визначених законодавством документів.

Найбільше таких спроб виявлялося і припинялося в міжнародному автомобільному пункті пропуску «Чоп (Тиса)» – 9 випадків. 7 спроб втягнути прикордонників у протиправну діяльність зафіксовано у залізничному пункті пропуску «Чоп (Дружба)» та ще 3 спроби – в автомобільному пункті пропуску «Ужгород».


У всіх випадках прикордонники на такі пропозиції не пристали, повідомили про них керівництву і проінформували співробітників Нацполіцїі. Усім подорожнім довелося виконати умови в’їзду: завантажити додаток «Вдома», придбати страховий поліс тощо. Ще й доведеться відповідати перед законом.

«З огляду на це, нагадуємо про кримінальну відповідальність за такі протиправні дії. Статтею 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» передбачено, що пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища караються штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк», – зазначили у пресслужбі Чопського прикордонного загону.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар