Cемінар-воркшоп щодо закупівель електроавтобусів і зарядних станцій відбувся в Ужгороді

вересня 29 / 2021


В історико-культурному центрі «Совине гніздо» представники команди Egis провели напередодні семінар-воркшоп, на якому обговорили питання щодо графіку проведення закупівель електроавтобусів та зарядних станцій у рамках проєкту «Міський громадський транспорт України II», який реалізується за підтримки Міністерства інфраструктури України та кредитні кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), проблеми й можливості міської мобільності Ужгорода, підготовку плану сталої міської мобільності, стратегії міського громадського транспорту тощо. У понеділок про це йшлося і під час зустрічі з міським головою Богданом Андріївим.

Заступник міського голови Василь Пинзеник привітав учасників і наголосив, що для влади міста одним із пріоритетних напрямів роботи є збільшення кількості муніципального транспорту та забезпечення комфортних перевезень у громадському транспорті. Додав, що за попередніми розрахунками, щоб забезпечити якісним транспортом усі міські маршрути, Ужгороду потрібно хоча б 75 сучасних автобусів, подібних до «Електронів».

Начальник відділу транспорту Петро Бобик зазначив, що стратегією розвитку міста Ужгорода, яка затверджена на сесії міської ради, визначено необхідність закупівлі електроавтобусів. У докарантинний період пасажиропотік у місті становив близько 63 тисячі осіб за добу. Петро Іванович висловив сподівання, що закупівля 16 електробусів сприятиме збільшенню пасажиропотоку в місті до 80 тисяч пасажирів щодня. Наразі розробляється техніко-економічне обґрунтування проєкту, готується тендерна документація.

Для закупівлі електробусів потрібно також пройти процедуру погодження проєкту Міністерством фінансів України. Як уже зазначалося, місто готове розглянути пропозиції всіх виробників, які братимуть участь у закупівлі. Тендерні процедури відбуватимуться за європейською системою за підтримки Європейського інвестиційного банку. Докладніше про це розповів Бернард Семерія – керівник проєкту «Міський громадський транспорт в Україні II», представник програми Egis (Франція).

Фахівець зі створення плану сталої міської мобільності Ігор Могила окреслив підходи, рекомендації, європейський та український досвід, у презентації окреслив типові проблеми міської мобільності, способи ефективного використання вуличного простору, аспекти сталого розвитку. Експерт проєкту «Міський громадський транспорт в Україні II», представник програми Egis (Іспанія) Віктор Банілла розповів про роль на локальному та національному рівнях Стратегії міського громадського транспорту. У воркшопі взяли участь і директор комунального підприємства «Ужгородський муніципальний транспорт» Віталій Готра, працівники відділу транспорту міської ради, а також учасники зі Львова.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар