В облдержадміністрації обговорили перспективи режиму paperless

вересня 16 / 2021

Сьогодні під час брифінгу в облдержадміністрації обговорили перехід країни у режим paperless. Зокрема питання розглянули у розрізі цифровізації Закарпатської області.

Керівник із розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Мстислав Банік зазначив, що однією з пріоритетних цілей сьогодні є впровадження використання цифрових документів та надання онлайн-послуг на всіх рівнях.

«Нещодавно з’явилася можливість створювати електронні підписи, відкривати ФОП, користуватися COVID-сертифікатами та іншими документами в додатку Дія, а невдовзі можна буде й розмитнити авто. Ми будуємо найзручнішу державу у світі, що буде сучасною та захищеною від корупційних схем. Також перевага в тому, що на сервері Дія не зберігаються дані населення, їхні документи. Все й надалі залишається у державних реєстрах, а ми забезпечуємо тільки трансфер потрібної інформації», – наголосив Мстислав Банік.

За його словами, Закарпаття – один із провідних регіонів за впровадженням у ЦНАПах використання цифрових документів: тут система працює у 13 з 19 центрів.

Як зауважив Олександр Пацкан, заступник голови облдержадміністрації (з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO), в області триває процес забезпечення швидкісним інтернетом усіх соціальних закладів наших громад, аби в кожній був доступ до новітніх онлайн-сервісів.

«В ОДА ми уже працюємо з електронним документообігом, кожен підрозділ має відповідну систему. Докладаємо зусиль, аби кожна ТГ мала відповідні можливості.

Окрім цього, завдяки освітній субвенції можемо розподілити майже 2300 ноутбуків для наших вчителів. Це важливо як у звичайному форматі навчання, так і особливо у разі дистанційного навчання», – підкреслив Олександр Пацкан.

Також заступник очільника краю додав, що триває впровадження комплексної послуги для батьків новонароджених єМалятко в 11 пологових будинках Закарпаття.

Активно користуються електронним документообігом і в органах місцевої влади, зазначає міський голова Ужгорода Богдан Андріїв. Тут уже можна змінити місце реєстрації, отримати витяг з земельного кадастру, подати заявку у дошкільний заклад освіти та багато іншого без зайвих паперів, а невдовзі з’явиться можливість отримувати закордонні паспорти, водійські посвідчення та техпаспорти.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар