Понад 20 000 закарпатців вакцинувалися в сусідній Угорщині

вересня 13 / 2021
Понад 20 000 закарпатців вакцинувалися в сусідній Угорщині

У мобільних пунктах вакцинації на кордоні Угорщини та України отримали щеплення 20 690 громадян України із нашої області.
Такі дані надали в Генеральному консульстві Угорщини в Ужгороді, повідомляє InfoPost. Кампанія з вакцинації на українсько-угорському рубежі тривала з 2 липня по 31 серпня. Відповідні пункти для цього поруч з КПП по той бік кордону (потрібно було лише пред’явити паспорт із закарпатською реєстрацією) облаштували в рамках ініціативи уряду Угорщини. Усім бажаючим краянам віком від 18-ти років безкоштовно пропонували вакцину Janssen від американської компанії Johnson & Johnson. Вона одноразова, не потребує введення другої дози, і в цьому її зручність.
Протягом липня аналогічна кампанія тривала в Угорщині й на кордоні з іншими сусідніми країнами для мешканців прикордонних регіонів, але там пропонували різні вакцини за наявним та залишковим принципом. Натомість закарпатцям пропонували лише Johnson & John, до того ж можливість вакцинації продовжили й на серпень.
На 5 вересня в нашій області повністю вакциновано 88 848 осіб, що складає 7,12% населення. Це офіційні дані від української влади, в яких не враховано вакцинованих в Угорщині краян.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар