Новини Закарпаття

На Закарпатті планують створити обласний молодіжний центр


Депутати обласної ради знову розглянуть проект рішення про створення Закарпатського обласного молодіжного центру. На попередніх засіданнях сесії така ідея не знайшла підтримки у залі.

Відповідно до проекту рішення, опублікованого на офіційному сайті Закарпатської обласної ради, молодіжний центр – це «своєрідний осередок практичної роботи з молоддю, установа, робота якої спрямована на створення належних умов для розвитку молоді, національно-патріотичного виховання, популяризації здорового способу життя, волонтерства, молодіжного підприємництва, підвищенню рівня мобільності молоді, надання широкого спектру послуг молодим людям, забезпечення їх змістовного та якісного дозвілля».

У пояснювальні записці до проекту рішення зазначається, що «діяльність комунальної установи «Закарпатський обласний молодіжний центр» Закарпатської обласної ради сприятиме створенню можливостей для молоді, що проживає в області, бути конкурентоспроможною, брати участь у житті суспільства, свідомо робити свій внесок у подальший його розвиток. Забезпечить реалізацію якісної молодіжної роботи, стане простором, ресурсним та мережевим координаційним центром для молодіжних громадських організацій».

Також у пояснювальній записці уточнюється, що орієнтовний обсяг фінансування у діяльності Закарпатського обласного молодіжного центру у 2021 році становить 250 тисяч гривень.
Перейти на сайт