Організація національного спротиву є важливим елементом безпеки держави

червня 25 / 2021


Сьогодні під час брифінгу заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк наголосив на основних моментах законопроєкту № 5557 «Про основи національного спротиву».

25 травня 2021 року Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проєкт і визначив його як невідкладний.

За словами Ігоря Шинкарюка, створення комплексної всеохоплюючої системи протидії агресору відбуватиметься за рахунок залучення населення до військової та добровольчої територіальної оборони і Руху опору.

Один із головних пунктів закону – створення важливого елементу, що дозволить унормовано обороняти анексовані та тимчасово окуповані території.

Учасники Руху опору перешкоджатимуть діям військ агресора, братимуть участь у проведенні розвідувальних та інших спеціальних операцій.

У разі ухвалення законопроєкту відбудеться підготовка громадян України до національного спротиву.

«Ці необхідні складові сприятимуть підвищенню рівня обороноздатності держави, свідомості, відповідальності українців і забезпечуватимуть суверенітет нашої країни, її територіальну цілісність та державну безпеку», – зауважує заступник голови облдержадміністрації.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар