Закарпатська облрада пропонує спростити переукладення декларацій з сімейними лікарями

травня 31 / 2021
Закарпатська облрада пропонує спростити переукладення декларацій з сімейними лікарями
Сімейні лікарі центрів первинної медико-санітарної допомоги зіткнулися з необхідністю переукладати договори з пацієнтами через перехід комунальних закладів охорони здоров’я із райрад у власність територіальних громад. Тобто через бюрократичну колізію медики змушені заново провести гігантський об’єм роботи з підписання контрактів з пацієнтами.
У зв’язку з цим Закарпатська обласна рада підтримала звернення депутата фракції «Європейська Солідарність» Василя Дем’янчука до МОЗу та НСЗУ з проханням врегулювати спрощення процедури переукладання угод з сімейними лікарями.
Як пояснив Василь Дем’янчук , до нього з цим питання звернулися сімейні лікарі Тячівщини. Вони пояснюють, що в новостворених ТГ при створенні ЦПМСД шляхом виокремлення лікарі повинні заново укладати декларації. Це при тому, що пацієнт підписує декларацію з лікарем, а не із закладом. Все це виглядає,як навмисна перешкода адміністративно-територіальній та медичній реформам. В багатьох лікарів підписано по півтора-дві тисячі декларацій, тому переукладання забере дуже багато часу та зусиль, хоча пацієнти у них залишаються ті ж, що й раніше.
«Спрощення процедури не потребує зміни закону, – пояснює пан Василь. – Це питання вирішується або підзаконним актом, або постановою МОЗ, тому я дуже сподіваюся, що в Києві оперативно відреагують на наше звернення та позбавлять сімейних лікарів необхідності займатися зайвою роботою».
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар