Освітяни масово покидають Виноградівську районну профспілкову організацію

квітня 28 / 2021

Згідно постанови Верховної ради України від 17 липня 2020 року №807-IX «Про утворення та ліквідацію районів», зміна відбулась в адміністративно-територіальному устрої України, тому згідно зазначеної постанови Виноградівський район ліквідований.

Відповідно на території колишнього Виноградівського району створено 4 об’єднані територіальні громади, а саме: Виноградівська міська територіальна громада, Вилоцька селищна територіальна громада, Королівська селищна територіальна громада, Пийтерфолвівська сільська територіальна громада.

Освітяни Вилоцької та Пийтерфолвівської ОТГ ще з січня 2021 року не вираховуються з заробітної плати профспілкові внески, так як працівники цієї галузі не вважають доречним це здійснювати. Саме тому наразі опрацьовується механізм щодо створення профспілкових організацій у межах кожної територіальної громади окремо.

Поштовхом виходу з зазначеної профспілкової організації освітяни Виноградівської територіальної громади пояснюють в недоречності утримування профспілкових внесків з заробітних плат працівників освіти так як Виноградівський район Закарпатської області відсутній на території України, а в вищезазначеній установі метою її роботи є здійснення представництва та захист інтересів працівників закладів та установ освіти саме Виноградівського району.

На сьогоднішній день у своїй діяльності керівники профспілки керуються непрозорими методами. Так, рішенням профспілки кошти освітян спрямовуються на оплату відпочинку в санітарно-оздоровчих закладах одних і тих самих «обраних» працівників, натомість питання захисту прав та інтересів тисяч освітян всієї громади відійшло на останній план. Щомісячно з працівників освіти Виноградівської ТГ утримують близько 200 тис. грн., які керівництво профспілки використовує на власний розсуд, замість того, щоб конвертувати це в реальні дивіденди освітянам, з заробітніх плат яких формується цей бюджет. Куди витрачаються кошти знає тільки Кльофа Іван Васильович. Для всіх інших членів профспілки, а це біля 2000 працівників, це питання залишається відкритим.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар