Синоптики дали суперечливі прогнози погоди на Великдень

квітня 28 / 2021
Синоптики дали суперечливі прогнози погоди на Великдень
Попри те, що православний Великдень цьогоріч припав на 2 травня, погода в Україні напередодні одного із головних свят весни продовжує дивувати сюрпризами – снігопадами, дощами і навіть відчутними морозами.

Через це прогнози синоптиків є також доволі суперечливими.

Так, одні стверджують, що на Паску варто чекати затишного, теплого та сонячного дня, а інші, що холод та опади таки затримаються. OBOZREVATEL підготував для читачів добірку передсвяткових прогнозів.

Теплий і дощовий Великдень

Український народний синоптик Леонід Горбань стверджує, що на Великдень, 2 травня, в Україні піде дощ. Проте він буде незначним і лише у другій половині дня. Що стосується температури, то вона нібито з 1 і аж по 10 травня триматиметься в межах +19…+21 градусу.

Такої ж думки дотримується і народний синоптик Володимир Деркач. За його словами, потепління почнеться уже в останні дні квітня.

«У першій декаді травня очікується дуже тепла погода. Цього року ми святкуємо Великдень 2 травня, тому, ймовірно, погода буде гарна», – сказав він.

Синоптикиня Наталка Діденко також схиляється до того, що 2 травня низку регіонів України накриють дощі, але температура при цьому стрибне одразу до +23 градусів.

«Вночі та вранці 2 травня на заході, півночі та в центрі очікуються радісні зливи, поривчастий вітер, веселі грози і розкішна температура повітря до +17…+23 градусів. А на сході та півдні – лише нічні зорі, денне сонце і тепла погода», – писала вона.

Холодний Великдень

Зі свого боку завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова спрогнозувала, що теплої посвяти пасок українцям цьогоріч очікувати не варто.

«Великдень буде прохолодним, хоч і без опадів, але не дуже радісним, не відкрите небо», – сказала вона, додавши, що справжнє весняне тепло прийде до нас одразу після свята.

Проте і воно буде не надто довгим – лише тиждень. Потім Україну знову охопить свіжа прохолода.

Буде сніг

Деякі метеорологи навіть припустили імовірність випадання снігу на Великдень. Як пояснила синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, наразі в Україні відбувається захід холодного арктичного повітря з північного заходу. Саме цей процес спричиняє різке похолодання та заморозки.

Не замерзнемо, але спеки не чекати

Начальниця відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко попередила, що спеки в Україні не буде аж до 10 травня. Відтак, на Великдень погода буде помірно теплою, але з дощами.

Подібний прогноз оприлюднила і заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня, пише «РБК-Україна».

Вона пояснила, що 2 травня із заходу на схід рухатиметься атмосферний фронт, який і спровокує дощі у більшості областей. «Але це такі більш літні дощі, з грозами», – уточнила Голеня.

Що стосується заходу, то якраз він опиниться в зоні атмосферного фронту. Через це там буде більш прохолодно – приблизно +10…+16 градусів тепла.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар