Керівництво Закарпатської ОДА проінспектувало хід будівництва та реконструкції амбулаторій області

квітня 12 / 2021

Голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков та його перший заступник Мирослав Білецький інспектували хід будівельних робіт та реконструкцію амбулаторій в області, які реалізуються у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Це потужний проєкт, який охопив 52 об’єкти по всьому Закарпаттю, і завдяки якому область залучила майже 300 млн. грн. субвенції з Державного бюджету. За ці кошти збудують 37 нових амбулаторій, відреконструюють 15 існуючих об’єктів»,- прокоментував Мирослав Білецький.

Зокрема, керівництво області оглянули об’єкт будівництва у с. Березово Хустського району. У рамках «Великого будівництва» на неї виділили з Держбюджету майже 6 млн. грн., ще 525 тис. грн. профінансували з місцевих бюджетів. Будівельні роботи тут завершили, триває процес закупівлі необхідного для роботи та функціонування закладу обладнання. Очікуємо, що заклад запрацює вже наприкінці квітня.

Нову амбулаторію збудували також у с. Нижній Бистрий. На її будівництво виділили понад 5 млн. грн., ще 472 тис.грн. співфінансували місцеві бюджети. Введення в експлуатацію об’єкту заплановане на кінець квітня.

Відвідали також амбулаторію у с. Бороняво, де проводили капітальний ремонт. З Державного бюджету для цього виділили 1 млн. 872 тис. грн., ще на 187 тис. грн. було співфінансування з місцевого бюджету. Світлі приміщення, сучасне оснащення сприяють комфортній роботі для медперсоналу амбулаторії, і комфортним умовам перебування для пацієнтів.

Крім того, для усіх 37 нових амбулаторій закупили за державний кошт службові автомобілі майже на 185 млн. грн. Водночас за цією програмою ще 142 заклади охорони здоров’я, що працюють у сільській місцевості також отримали службові авто.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар