Правознавство для закарпатських школярів: створення спеціального курсу

березня 17 / 2021


Іштван Петрушка, заступник голови Закарпатської ОДА, зустрівся із ректором Київського університету права НАН України, професором, заслуженим юристом Юрієм Бошицьким.

На зустрічі йшлося про напрями подальшої співпраці, які здійснюватимуться у форматі підготовки та реалізації спільних заходів і проєктів.

Зокрема, керівництво Закарпатської ОДА із ректором університету обговорили розроблення науково обґрунтованих пропозицій щодо удосконалення законодавства та правозастосовної діяльності у сфері реалізації та захисту прав і свобод людини.

Також сторони говорили про алгоритм дій щодо підготовки фахівців з питань захисту прав людини, підвищення правової інформованості населення про права і свободи людини.

Іштван Петрушка запропонував створити спеціальний курс для учнів відповідної вікової категорії.

За пропозицієї заступника голови облдержадміністрації у кожному районі оберуть один заклад загальної середньої освіти, де викладачі Київського університету права НАН України проведуть навчальні курси з предмета «Основи правознавства».

Це дасть змогу полегшити абітурієнтам вступити до ВНЗ та знати свої права та обов’язки.

Юрій Бошицький, ректор Київського університету, розповів, що сьогодні в Києві активно проводять дистанційне навчання зазначеної тематики для працівників органів влади.

Ректор вищого навчального закладу на завершення зустрічі подарував закарпатським школам - "Юридичні енциклопедії".
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар