Заступниця міністра освіти і науки здійснила робочий візит на Закарпаття (фото)

березня 02 / 2021
Заступниця міністра освіти і науки здійснила робочий візит на Закарпаття (фото)
Днями заступниця міністра освіти і науки України Віра Рогова за дорученням міністра освіти і науки Сергія Шкарлета здійснила робочий візит до Закарпатської області з метою вивчення роботи спеціальних закладів загальної середньої освіти.
Під час візиту Віра Рогова зустрілася із заступником голови Закарпатської обласної державної адміністрації Ігорем Шинкарюком, народним депутатом України Михайлом Лабою, директоркою департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Ганною Сопковою.
Сторони обговорили питання розвитку освіти в області, зокрема інклюзивної освіти, вдосконалення мережі спеціальних закладів освіти та стан професійно-технічних закладів освіти.
«Формування мережі є повноваженнями органів місцевої влади та місцевого самоврядування, але з 2021 року заклади освіти передаються територіальним громадам, і МОН разом з обласними державними адміністраціями мають надавати місцевим радам усю необхідну підтримку з цього питання», – зауважила заступниця міністра освіти і науки України Віра Рогова.
За її словами, в кожному регіоні мають бути заклади освіти, які б надавали освітні послуги учням відповідно до їхніх інтересів, здібностей та потреб.
Ігор Шинкарюк повідомив, що процес передачі майна та закладів освіти територіальним громадам Закарпаття вже майже повністю завершений.
В області також вдосконалюють систему функціонування закладів професійної (професійно-технічної) освіти – створюють сучасні навчально-практичні центри. За словами Ганни Сопкової, директорки департаменту освіти і науки облдержадміністрації, таких центрів на Закарпатті 9, у них готують майбутніх фахівців різних професій.
Також у межах візиту представники міністерства разом з народним депутатом України зустрілися з головою Великоберезнянської ОТГ, старостою Сюртівської селищної ради, колективами Часлівецької спеціальної школи-інтернату, Перечинської загальноосвітньої школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Великоберезнянської санаторної школи-інтернату.
Окрім того, заступниця міністра відвідала угорськомовну гімназію в місті Ужгород. Вона ознайомилася з навчально-методичним забезпеченням закладу освіти та поспілкувалася з учнями, педагогами, адміністрацією закладу, інформує міністерство освіти і науки України.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар