Іштван Петрушка прокоментував питання компенсацій за спожиту електроенергію

лютого 02 / 2021

Верховна Рада 29 січня схвалила закон, який передбачає виплату монетизованих компенсацій пільг, що були скасовані.

Іштван Петрушка, заступник голови Закарпатської ОДА, прокоментував питання компенсацій за спожиту електроенергію

Отже, розповів він, передбачено виділення 1,4 млрд грн з Державного бюджету на виплату цих компенсацій.

Відповідно до ухваленого закону, відшкодування отримають:
• споживачі, які проживають у житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних електроопалювальними установками;
• особи, які проживають у багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі у сільській місцевості);
• багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.
Загалом на субсидії цього року виділено 36,6 млрд грн.

Підприємства теплокомуненерго погодились не підвищувати ціни до кінця опалювального періоду. Кабінет Міністрів і Асоціація міст України підпишуть Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та гарячої води в Україні. Меморандум регламентуватиме домовленість, що тарифи на тепло та гарячу воду в цьому опалювальному сезоні не зростатимуть, – пояснив Іштван Петрушка.

Щодо двозонних та тризонних лічильників Урядовим рішенням передбачено збереження коефіцієнтів дво – та тризонного обліку електричної енергії, щоб споживачі мали можливість самі оптимізувати та зменшити витрати.

У разі використання «зонних» лічильників та оптимізації профілю споживання (перенесення електроспоживання на ніч), розмір платежу може бути суттєво знижено. Діють такі тарифні коефіцієнти 0,5 або 0,4 з 23-ї години до 7-ї години; і тариф складатиме 0,84 грн/кВт•год або 0,67 грн/кВт•год, відповідно, інформує пресцентр Закарпатської ОДА.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар