Закарпатський газ. Чи видобуватимуть блакитне паливо на Воловеччині

грудня 05 / 2020


Сейсмологічні дослідження показали,що в надрах Закарпатської землі, ймовірно є газ,а саме на Воловеччині, відтак там тривають розвідувальні роботи. Проте громада Буковця та прилеглих сіл Воловецького району проти Видобуток газу є вкрай важливим для нашої держави,як мінімум задля того,щоб зменшити газову залежність від його імпорту. За кілька останніх років на Закарпатті активно ведуться сейсморозвідувальні роботи.

На Воловеччині сейсмологічні дослідження показали,що в надрах,ймовірно є поклади блакитного палива. Проте,щоб дізнатись точно – потрібно провести додаткові роботи.Наявність власного газу вплине позитивно ще й на економіку. Попри всю користь,що може принести видобуток блакитного палива, є й негативні сторони.

Місцева громада наполегливо проти тих робіт,що ведуться. «Громаді просто потрібно доводити користь і потребу проведення даних робіт» – каже керівник бурових робіт.

Питанням номер один для місцевої ОТГ стало дорожнє покриття,що за їхніми словами руйнується під тиском великогабаритних машин. Керівник бурових робіт запевняє,що працюють вони згідно маршруту,а дозволів на нього не передбачено. Щодо руйнування доріг каже,що на сьогоднішній день дорогу не перенавантажували. Розглянули також питання впливу газової вишки на екосистему краю,питання законності пошуково – видобувальних робі .

Проте,депутати краю залишились невдоволеними відповідями,на це голова ОДА запропонував забудовникам підготувати до наступної зустрічі презентацію,яка відповість змістовно на всі питання.Отже рішення на зустрічі прийнято так і не було.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар