В облдержадміністрації відбулися урочистості до Дня Збройних сил України

грудня 05 / 2020
З нагоди Дня Збройних сил України, який відзначають 6 грудня, в Закарпатській ОДА привітали військовослужбовців. Сьогодні в атріумі облдержадміністрації відбулися урочистості, присвячені святкуванню 29-ї річниці ЗСУ.

З вітальним словом до військових звернувся Олег Коцюба, перший заступник голови ОДА:

«Хочу щиро привітати вас зі святом. Ми щодня є свідками вашої відповідальності за волю нашої держави та народу. Кожного дня ви демонструєте свій високий професіоналізм, хоробрість, відданість військовій звитязі й українському народу. За часи незалежності наша армія, наші Збройні сили зазнали великих трансформацій. Армія почала відновлюватися з початком російської агресії на Сході України. Нині вона є запорукою територіальної цілісності, суверенітету, незалежності нашої країни.

Саме завдяки вашим зусиллям ми зупинили добре озброєного й підготовленого ворога, і мирне небо над головами українців – це ваша заслуга.

Це ціную я, це цінують члени ваших родин, це цінують всі українці, яким небайдужа доля нашої держави. Тому я шаную кожного воїна, який зараз захищає спокій України на Сході в зимових окопах, я шаную ветеранів Збройних сил, я шаную благодійників, меценатів, волонтерів та всіх небайдужих наших земляків, які надають допомогу Збройним силам України.
Я вшановую пам'ять тих воїнів, які віддали найдорожче – своє життя, щоб наша держава процвітала. Пам’ятаю…
Слава Україні!»

Військових та причетних до свята нагородили відзнаками та нагородами.

Відповідно до розпорядження Секретаря РНБО України, за особистий внесок у справу гарантування національної безпеки і оборони України, професіоналізм нагрудним знаком «Захисник України»відзначиликомандира медичної роти військової частини А1556, майора Наталію Вариводу.

Медаллю «Відзнака Ради національної безпеки і оборони України» ІІІ ступеня нагородили Володимира Кінсіцького, сержанта-інструктора з гірської підготовки військової частини А4152.

Почесною грамотою обласної державної адміністрації відзначили:
- Оксану Бойко – учасницю АТО, діловода технічної частини військової частини А1778, старшого солдата;
- Олександра Куничку – командира 2 гірсько-штурмового взводу 3 гірсько-штурмової роти військової частини А1778, лейтенанта;
- Євгена Кучерявого – механіка-водія 2 танкового взводу 3 танкової роти військової частини А1556, старшого солдата;
- Тараса Пономаренка – начальника збірного пункту Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, капітана.

Подяку голови Закарпатської ОДА оголосили:
- Іванові Лешку – командиру взводу вогневої підтримки і гірсько-штурмової роти військової частини А1778, прапорщику;
- Ігорю Матьовці – механіку-водію мостоукладчика інженерно-саперного взводу танкового батальйону військової частини А1556, старшому солдату;
- Мар’яні Петій – учасниці АТО, бухгалтеру фінансово-економічної служби військової частини А1178, старшому солдату;
- Василеві Семеновичу – сержанту з матеріального забезпечення Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, прапорщику.

Після цього відзнаки командувача оперативного командування «ЗАХІД» вручили закарпатцям, що займають активну громадянську позицію.У рамках заходу Почесною грамотою облдержадміністрації за сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху, активну участь у громадському житті та з нагоди Міжнародного дня волонтера також відзначили Степана Бороша, волонтера, начальника відділу логістики ТОВ «Мастерпласт – Україна».

Також з нагоди Дня Збройних сил України у приміщенні Закарпатської ОДА відкрили тематичну виставку інформаційно-просвітницьких стендів «Воїни. Історія українського війська». Експозиція, яку підготував Український інститут національної пам’яті, розповідає про історію військових формувань на теренах України від часів Русі і до сьогодні.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар