Розвиток туризму у рамках міжрегіонального співробітництва України та Словаччини

жовтня 28 / 2020
З робочим візитом на Закарпаття завітав Едуард Бураш, повноважний представник міста Кошице з розвитку транскордонної співпраці. Він зустрівся з першим заступником голови Закарпатської ОДА Олегом Коцюбою та іншими керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

Йшлося про розробку туристичних маршрутів Кошице – Закарпаття. Українська сторона в онлайн-режимі презентуватиме словацьким туристам уже готові проєкти – «Дорога вина та смаку», «Шлях закарпатського живопису».

Едуард Бураш запропонував керівництву Закарпатської облдержадміністрації розробити туристичні бюлетені для туристів з метою популяризації і розвитку зовнішнього туризму під час та після закінчення епідемії. Також він розповів про проєкти з розвитку транскордонної інституційної співпраці між державними установами у сфері належного врядування та обміну досвідом: перший – між Асоціацією міст Словаччини й Асоціацією міст України та другий – між містами Ужгород, Харків, Кошице та Кіркенес (Норвегія).

Присутні розглянули можливість проведення пробігу ветеранів війни та воїнів АТО за маршрутом Ужгород – Кошице та проведення фестивалю на Закарпатті «Дні Словаччини в Україні».

Учасники зустрічі обговорили пропозицію щодо організації онлайн-конференції з керівниками Кошицького самосправного краю, представниками Європарламенту від Словаччини та ін.

Олег Коцюба : «Східна Словаччина та Закарпаття – це культурно й історично близькі території. Те, що ми продовжуємо тісну співпрацю у такий непростий період, – це дуже важливо і приємно для нас».
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар