«Доступна медицина» на Іршавщині: в с. Арданово відкрили нову сучасну амбулаторію

жовтня 24 / 2020
Крок за кроком керівництво Закарпатської ОДА у рамках програми «Доступна медицина» відкриває в районах області сучасні амбулаторії.

Цього разу запрацював медичний заклад загальної практики сімейної медицини в с. Арданово.

Нову амбулаторію відкрив голова Закарпатської облдержадміністрації Олексій Петров: «Тут, на Іршавщині, вводимо в експлуатацію черговий центр з надання первинної медико-санітарної допомоги. Це одна із 5 амбулаторій, які ми будуємо «з нуля» і які будемо здавати в цьому році. Сподіваюся, що так ми збільшуємо рівень та якість надання медичних послуг».

Об’єкт вартістю майже 5,5 млн грн збудовано за кошти державного бюджету. Тут є реєстратура, кабінет сімейного лікаря, кабінет щеплень, кабінет ПСО та стерилізації, кімната для персоналу, маніпуляційна, перев’язочна та оглядова, кімната здорового способу життя, аптека та ін. Поблизу амбулаторії збудовано житло для сімейного лікаря.

Зауважимо, що в населені пункти Іршавської СЕМД – у с. Доробратово та Дунковиця – також було передано новенькі «швидкі».

Тепер жителі сіл, які входять до Арданівської сільської ради, можуть звертатися за первинною медичною допомогою й послугами до штабу медпрацівників сучасної амбулаторії в с. Арданово, адже «Доступна медицина» і справді доступна.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар