29 проєктів, поданих на Бюджет громадської ініціативи Ужгорода-2020, допустили до голосування

жовтня 24 / 2020


Управління економічного розвитку міста повідомляє, що спільно з громадськістю, депутатами, представниками інших підрозділів Ужгородської міської ради проводився експертний розгляд усіх 32 ідей загальною вартістю понад 17,5 мільйонів гривень, поданих цього року. Детальніше про проєкти, авторів, очікувану вартість можна дізнатися за посиланням: https://budget.e-dem.ua/2110100000/projects

Працівники управління економічного розвитку міста відзначили, що цьогорічні ідеї, подані на конкурс Бюджету громадської ініціативи, дещо відрізняються від тих, які подавали в попередні роки. Зокрема, проєкти стосуються переважно загальноміських ініціатив, спрямовані на підвищення комфорту проживання в Ужгороді, встановлення елементів навігації (вказівників, адресних табличок, інформаційних пілонів тощо), розвитку громадського та велосипедного транспорту, освіти та дозвілля для людей похилого віку, моніторингу якості повітря. Частина проєктів передбачають реконструкцію/спорудження дитячих спортивних майданчиків, встановлення відеонагляду, підземних сміттєвих контейнерів , реконструкцію дитячого амфітеатру, створення креативних просторів для дітей тощо.

Напередодні на засідання експертної комісії запросили авторів 3 проєктів, котрі отримали від структурних підрозділів міськради негативну оцінку щодо можливостей реалізації їхніх ідей, щоб автори могли детальніше роз’яснити свої задуми.

За рішенням комісії до наступного етапу – голосування – допущено 29 проєктів. До виконання будуть подані ті, які голосуванням підтримають найбільше ужгородців. Загалом Бюджет громадської ініціативи – 5 мільйонів гривень.

Голосування за проєкти почнеться 2 листопада і триватиме 14 календарних днів, виключно онлайн на платформі електронної демократії e-dem.ua, зокрема і через термінали ПриватБанку, мобільні сервіси Вайбер та Телеграм-бот. Консультації та технічна підтримка щодо голосування надаються за номером телефону (0312) 614098, контактна особа – Іветта Міхалко.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар