Новини Закарпаття

Сільські центри невідкладної допомоги Закарпаття отримали 15 машин "швидкої" (фото)

15 машин "швидкої" передали сьогодні сільським центрам невідкладної допомоги Закарпаття. Директор обласного територіального центру екстреної допомоги Томаш Білинець розповів: гроші на закупівлю отримали від Національної служби здоров’я за допомогу хворим на COVID-19.
Василь Мандзюк працює в пункті екстреної допомоги в селі Ізки на Міжгірщині. Розповів, що в селі була стара "Газель", яка постійно ламалася.

"Наш пункт обслуговує багато сіл Міжгірського району: Студений, Розтока, Буковець тощо. На ці всі села була одна машина", — сказав чоловік.

Нову машину передали також центру екстреної допомоги в селі Дунковиця на Іршавщині. Тут, за словами фельдшера екстреної допомоги Івана Демчика, також була одна стара "Газель".

Директор обласного територіального центру екстреної допомоги Томаш Білинець розповів: гроші на закупівлю машин надійшли від Національної служби здоров’я. Їх закарпатські медики отримали за надання допомоги хворим на COVID-19.

"Сьогодні ми зуміли придбати за "Пакетом боротьби з COVID-19" 15 автомобілів, — сказав Томаш Білинець. — Відповідно, за тією кількістю хворих, підтвердженою ПЛР-тестами, йде фінансування від Національної служби здоров’я України на ці [медичні]потреби. Але в ці потреби входить не лише заробітна плата, а й придбання таких машин та іншого обладнання".

За словами Томаша Білинця, вартість однієї машини разом з обладнанням – понад 1 мільйон 800 тисяч гривень.
Перейти на сайт