У селі Боржавське на Виноградівщині відкрили нову сучасну амбулаторію

жовтня 20 / 2020
20 жовтня 2020 року стало святковим для громади села Боржавське, де цього дня відбулося офіційне відкриття нової амбулаторії.

На урочистий захід завітали голова Виноградівської районної ради Віталій Любка з його заступником Адальбертом Сверенком, перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба, голова райдержадміністрації Ігор Вантюх, головний лікар КНП «Виноградівський ЦПМСД» Агата Гал, голова села Юрій Бобіта, районні депутати та сільські жителі тощо.

Вітаючи медиків села та його жителів з такою радісною подією, Віталій Любка зазначив, що зі створенням Центру первинної медико-санітарної допомоги у 2018 році розпочалося впровадження медичної реформи в районі. Тоді ж за пропозицією керівника Центру Агати Гал було прийняте рішення про включення амбулаторії села Боржавське до переліку об’єктів будівництва за рахунок субвенції з державного бюджету, адже наявний медичний заклад у населеному пункті перебував у занедбаному та аварійному стані, починав руйнуватися.

− Можемо тільки порадіти з того, що сьогодні у Боржавському відчиняє двері медичний заклад європейського зразка: енергоефективний та оснащений необхідним медичним обладнанням для надання якісної первинної допомоги місцевим мешканцям, − додав очільник району. − Система охорони здоров’я повинна відповідати реальним потребам людей, наразі бачимо конкретні справи для забезпечення доступних та якісних медичних послуг незалежно від місця їх проживання.

Будівництво сучасної амбулаторії вдалося завершити у 2020 році. За сім місяців у населеному пункті «з нуля» збудували амбулаторію європейського зразка – одноповерхову сучасну будівлю з великими панорамними вікнами та скляними дверима, приміщення якої доступні та зручні для кожного − світлий та просторий хол, розмежовані кабінет лікаря та кабінети щеплень, маніпуляційна, процедурна тощо, гарно облаштована територія медичного закладу. Також новозбудована амбулаторія забезпечена сучасним автомобілем «Рено Дастер», тож пацієнти зможуть оперативно отримати кваліфіковану медичну допомогу.

На будівництво амбулаторії та благоустрій території впродовж двох років було спрямовано понад 6 млн грн, на придбання автомобілю – 500 тис.грн. Кошти надійшли з державного бюджету, а співфінансування проєкту будівництва було забезпечено районною радою.





Виноградівська районна рада
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар