Процес створення опорних шкіл в Виноградівському районі зупинять

вересня 25 / 2020

Про це на нараді у районній раді повідомили керівникам закладів освіти 24 вересня 2020 року.
Зокрема, за підсумками наради минулого тижня, керівникам закладів освіти було рекомендовано повторно обговорити з педагогами та батьками створення опорних шкіл відповідно до прийнятого районною радою рішення.
Як наслідок такого обговорення у педагогічних та батьківських колективах, спільної думки щодо реформування закладів освіти у районі досягти не вдалося. Натоміть у деяких школах виникли конфліктні ситуації, спровоковані окремими директорами, були організовані протестні зустрічі з батьками та педагогами. В результаті чого навіть у тих школах, які раніше давали свою згоду на подальшу реорганізацію, позиція змінилася на протилежну. До районної ради, зокрема, надійшло декілька суперечливих звернень, як про невдоволення формуванням структурних підрозділів опорних шкіл, так і проханням визнати заклади опорними, інформував заступник голови районної ради Адальберт Сверенко.
− Рішення районної ради співпало в часі з проведенням місцевих виборів і тому питання створення опорних шкіл багато хто хоче використати для своїх політичних рейтингів, не думаючи про добробут учнів, −зазначив голова Виноградівської районної ради Віталій Любка. − З огляду на це, в районі процес створення опорних шкіл та освітніх округів буде зупинено, аби уникнути довкола цього питання маніпуляцій і дезінформації.
Відповідний проєкт рішення районної ради про зупинення процесу створення восьми опорних шкіл у Виноградівському районі буде винесений на наступне сесійне засідання.

Виноградівська районна рада








Категорія : Суспільство


Залишити Коментар