В області запровадили новітню систему моніторингу «Безпечне Закарпаття» (відео)

вересня 11 / 2020
В області запровадили новітню систему моніторингу «Безпечне Закарпаття» (відео)


Її представлення відбулося сьогодні, 10 вересня, в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області.
На презентації були присутні й лідери «Рідного Закарпаття», народні депутати України Валерій Лунченко, Роберт Горват та Владіслав Поляк. Також був присутній однодумець партії, депутат облради Мирослав Білецький.
Начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Олександр Шляховський подякував усім присутнім за підтримку цього важливого проєкту.
Йдеться про систему, що складається з інтелектуальної програми та камер відеонагляду (оглядових та для ідентифікації номерних знаків), які встановлені на автошляхах і розв’язках області.
Вся інформація з них обробляється та аналізується на одній комп’ютерній платформі, що є дуже зручним у використанні.
Система «Безпечне Закарпаття» дасть можливість правоохоронцям знаходити викрадений автотранспорт, запобігти майбутнім порушенням безпеки, а також розкрити інші злочини.
Із таких деталей складається якість життя, а таке нововведення дасть змогу підвищити рівень безпеки наших краян в цілому.
В області запровадили новітню систему моніторингу «Безпечне Закарпаття» (відео)

Система моніторингу «Безпечне Закарпаття» впроваджується у рамках затвердженої обласної галузевої програми.
Сьогодні, 10 вересня, голова обласної ради Михайло Рівіс та перший заступник голови Йосип Борто взяли участь у презентації роботи інтегрованої загальнообласної системи відеоспостереження та відеоаналітики «Безпечне Закарпаття», яка відбулася в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області.


Як відомо, на позачерговій сесії облради 11 лютого 2020 року М.Рівіс запропонував дати протокольне доручення ОДА, РДА спільно з органами місцевого самоврядування краю та відповідними представниками правоохоронних органів області вжити комплексних заходів із впровадження системи моніторингу безпеки у населених пунктах краю шляхом встановлення smart-відеокамер, що було підтримано депутатським корпусом краю. Відтак на 18 сесії облради крайові обранці внесли зміни до Програми профілактики злочинності на території Закарпатської області на 2016-2020 роки, які стосувалися потреби збільшення планових обсягів фінансування її заходів для створення загальнообласної системи відеоспостереження та відеоаналітики «Безпечне Закарпаття».
Начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Олександр Шляховський під час презентації цієї сучасної інтегрованої системи «Безпечне Закарпаття» подякував усім за підтримку цього важливого проєкту. Йдеться про систему, яка включає у себе інтелектуальну програму та камери відеонагляду (оглядові та камери для ідентифікації номерних знаків), що встановлені на автошляхах і розв’язках в області. Уся інформація обробляється та аналізується на одній комп’ютерній платформі, що дуже зручно, насамперед, у роботі правоохоронців.
За словами фахівців, система дасть можливість правоохоронцям запобігти майбутнім порушенням безпеки, знаходити викрадений автотранспорт, а також розкрити інші злочини, що у свою чергу, дасть змогу у цілому підвищити рівень безпеки та якості життя територіальних громад.
Присутні цікавилися роботою системи, вносили слушні ініціативи щодо її удосконалення.
Планується залучити також кошти об’єднаних територіальних громад та спонсорів.
Пресслужба облради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар